Koraci pri postavljanju plocica u WC-u

Postavljanje pločica u WC-u je jedan od najčešćih projekata u domaćinstvima. Postupak nije previše složen, ali zahtijeva neke osnovne vještine i alate. U nastavku vam donosimo korake za postavljanje pločica u WC-u.

  • Priprema površine: Prvo što treba učiniti je pripremiti površinu. Očistite područje koje želite prekriti pločicama. Ako se radi o zidu, uklonite sve stvari koje mogu ometati postupak. Ako se radi o podu, uklonite sve prepreke i očistite ga od prašine i nečistoća.

  • Mjerenje: Nakon čišćenja površine, morate izmjeriti površinu kako bi se utvrdilo koliko pločica će vam trebati. Mjerite širinu i visinu površine. Zabilježite te mjere kako biste ih mogli kasnije koristiti za izračunavanje broja pločica koje će vam trebati.

  • Izrada mješavine: Sljedeći korak je priprema mješavine za postavljanje pločica. Slijedite upute na vrećici mješavine koju ste kupili. Obično se mješavina priprema s vodom. Koristite mješalicu za ravnomjerno miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

  • Označavanje linija: Koristite mjeru i olovku kako biste označili linije na površini koju ćete prekriti pločicama. To će vam pomoći da postavite pločice ravnomjerno.

  • Početak postavljanja pločica: Počnite postavljati pločice od donjeg lijevog kuta i radite prema gore i desno. Nanesite mješavinu za postavljanje pločica na površinu i zatim položite pločicu na vrh. Koristite križne dodatke kako biste osigurali ravnomjerni razmak između pločica.

  • Izrezivanje pločica: Kako biste pločice prilagodili rubovima, koristite pločasti rezač. Mjerenjem i označavanjem pločice prema veličini koju vam treba, postavite je na rezač i nježno pritisnite kako bi se prerezala.

  • Završni korak: Nakon što ste postavili sve pločice, ostavite ih da se osuše prema uputama na vrećici mješavine. Nakon sušenja, upotrijebite fugirni materijal kako biste popunili praznine između pločica.